Pagani Huayra, bolidul de 800.000 de euro!!!

4 Apr

Pagani a prezentat noul Huayra la Salonul Auto de la Geneva. Modelul are un motor V12 biturbo, furnizat de cei de la AMG, care oferă 700 CP şi 1.000 Nm. Pentru performanţe optime, propulsorul de 6.0 litri este cuplat unei transmisii secvenţiale cu şase rapoarte. Agregatul AMG oferă performanţe deosebite, mai ales dacă luam în vedere faptul că modelul cântăreşte doar 1.350 kilograme, repartizate în proporţie de 44/56 faţă/spate. Potrivit oficialilor mărcii, Huayra este cel mai uşor supercar de talia sa din lume.

Noul Huayra este urmaşul celebrului Zonda şi a fost realizat în urma a şapte ani de dezvoltare meticuloasă. Denumirea modelului este inspirată de vânt, iar numele său are o semnificaţie apropiată de vânt în argentiniană, limba lui Horacio Pagani, părintele mărcii exotice.

Ce nu știai este că Pagani a dorit să boteze inițial mașina cu numele de Da Vinci (în cazul ăsta având mult mai mult sens), dar din păcate numele era înregistrat și protejat de drepturi de autor. Așa că a apelat la o firmă specializată de marketing, care s-au gândit la cel mai ușor de reținut și cel mai ușor de pronunțat nume. Așa a apărut Huayra.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: