Supă de vită cu crutoane şi caşcaval

6 Apr

Îţi trebuie:

  • 200 g came de vită cu os pentru supă
  • 2-3 morcovi
  • 1 pastârnac
  • 1 ţelină
  • 2 cepe
  • 1 ardei
  • 2 cartofi
  • 3-4 felii de pîine (pentru crutoane)
  • 2 linguri de unt (sau ulei)
  • 1 legătură pătrunjel.

Cum faci:

  1. Speli foarte bine carnea de vită şi o pui să fiarbă într-o oală cu apă şi sare după gust.
  2. Între timp cureţi legumele (în afară de ceapă), le speli şi le laşi să se scurgă.
  3. După ce carnea a fiert  60 de minute, adaugi şi legumele întregi.
  4. Mai laşi pe foc încă 30 de minute, după care strecori supa, mixezi legumele, tai carnea bucăţi potrivite şi le laşi deoparte.
  5. Pe urmă, într-o crăticioară căleşti cepele tăiate mărunt, le adaugi în supă împreună cu legumele şi carnea şi mai laşi să fiarbă toate cîteva minute.

Crutoane:

  1. Tai pîinea în cubuleţe pe care le pui în tava, la cuptor, să se usuce foarte bine.
  2. Apoi le căleşti în unt sau ulei.
  3. Supa aceasta e bună doar caldă, garnisită cu caşcaval şi pătrunjel tocat mărunt.
  4. Poftă bună!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: