57 de ani, ar fi împlinit Ion Aldea Teodorovici!

7 Apr

La 7 aprilie 1954 , în orașul Leova s-a născut Ion Aldea Teodorovici căruia i-a fost cultivat de către părinţi dragostea faţă de muzică.

Ion își duce steaua și crucea mai departe, în seri albastre, împreună cu Doina Marin, cu care se căsătorește în 1981. Tot atunci, duetul Doina și Ion este lansat la o seară de creație a poetului Grigore Vieru. Fiind respins la Radio și Televiziune, Ion ia ghitara în brațe și pornește împreună cu Doina să cutreiere satele Moldovei. A scris muzică simfonică, de cameră, cântece pentru copii, pentru filme, pentru spectacole dramatice.

Soţii împreună au scris primele cîntece patriotice ca Limba noastră, Eminescu, Suveranitate şi Independenţă şi multe altele care pînă şi în prezent îţi ating sufletul.

Tragedia naţională a avut loc în noaptea de 29/30 octombrie 1992, la orele 2.30, mașina în care se deplasau Ion și Doina Aldea Teodorovici spre Chișinău a intrat într-un copac în apropierea localității Coșereni. Deşi se presupunea că a fost înscenat acest fapt totuşi autorităţile au investigat cazul ca fiind doar un nefericit accident.

Înmormântarea lui Ion și Doina Aldea Teodorovici a avut loc la 3 noiembrie 1992 la Cimitirul Central Ortodox din mun. Chișinău.

By apropomagazin.md

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: