Tartă cu gem de zmeură şi migdale

7 Apr

Îţi trebuie:

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 100 g margarină
  • 100 g zahăr
  • 1 praf de copt
  • 200 ml apă
  • 1 praf de sare

Pentru umplutură:

  • 300 g gem de zmeură sau piersici
  • 100 g migdale macinate
  • 50 g margarină

Cum faci:

  1. Tai margarina cubuleţe, le aşezi într-un castron şi le amesteci cu apă călduţă, zahărul, făina cernută cu praful de copt şi praful de sare.
  2. Amesteci cu o spatulă pînă se omogenizează, apoi o frămînţi cu mîna pînă se formează un aluat omogen şi elastic.
  3. Îl acoperi şi îl laşi la rece 30 de minute.
  4. Întinzi 3/4 din aluat în foaie subţire, tapetezi cu ea o formă de tartă, unsă cu margarină şi tapetată cu făină,avînd grijă să acoperi şi pereţii laterali ai formei.
  5. Separat, freci margarina spumă, adaugi gemul şi migdale măcinate, amestecînd bine.
  6. Torni compoziţia de gem cu migdale în formă.
  7. Întinzi în foaie aluatul păstrat pentru ornament, tai cu un cuţit benzi de aluat cu lăţimea de 0,5 cm , pe care le aşezi sub formă de grilaj deasupra umpluturii.
  8. Introduci tarta în cuptorul preîncălzit pentru circa 35 de minute şi o laşi să se coaca la temperatura potrivită.
  9. Poftă bună!

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: