O moldoveancă a moștenit o avere de 20 000 de euro!!!

10 Apr

Un apartament în regiunea Treviso(lângă Veneţia) şi un cont bancar cu 20.000 de euro. Acestea sunt bunurile pe care, înainte de a muri, bătrâna a vrut să le doneze femeii care a avut mare grijă de ea în ultimii ani, transmite Gazeta Basarabiei din Italia.

Moştenitoarea este o moldoveancă de 55 de ani, care cu 5 ani în urmă s-a mutat în locuinţa bătrânei, rămasă singură chiar dacă avea mulţi nepoţi. Între cele două doamne se înfiripase o relaţie bazată pe prietenie şi afecţiune.

La opt zile de la moartea bătrânei, citind testamentul, nepoţii au decis să recupereze moştenirea, denunţând „badanta” pentru înşelăciune. Ei susţineau că femeia s-ar fi linguşit pe lângă bătrână pentru a pune mâna pe averea sa.

Judecătorul care a examinat cazul i-a dat dreptate moldovencei, luând în considerare mărturiile vecinilor. Ei o vedeau în fiecare zi pe îngrijitoare ducând-o pe vecină la plimbare, curată, îngrijită.

Asta în timp ce nepoţii, care locuiau în acelaşi cartier, veneau foarte rar să-şi vadă ruda. Instanţa a stabilit că nu există motiv pentru a continua procesul împotriva stranierei, după ce toate rapoartele dovedesc sincera relaţie de afecţiune între cele două femei. „În conformitate cu voinţa unei bătrâne, căreia numai acea femeie venită din Est a ştiut să-i ofere până acum un surâs”, se menţionează în articolul publicat în presa italiană.

Badantă – se referă la persoanele de sex feminin care lucrează în Italia ca îngrijitoare ale bătrânilor, adulţilor sau copiilor care necesită asistenţă permanentă. Prin utilizare repetată termenul a devenit comun însă la origine ”badant” înseamnă îngrijitor de animale.

sursa: stirilocale.md

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: