Armele secrete ale agenţilor nazişti, dezvăluite de un raport MI5

11 Apr

Naziştii au planificat să ucidă trupele aliate cu cafea otrăvită, ciocolată şi ţigări, a dezvăluit recent agenţia britanică MI5. Chiar şi agenţii de sex feminin erau trimise să ucidă comandanţii aliaţi cu ajutorul microbilor ascunşi în oglinda de buzunar.

Documentele realizate în urma interogării agenţilor germani capturaţi dezvăluie că Serviciul nazist de securitate a avut o unitate unde erau planificate operaţiunile de subversiune din ţările aliate, printre instrumentele de lucru numărându-se asasinatele şi otrăvurile.

Informaţiile au venit de la o unitate de agenţi germani ce au fost paraşutaţi în Ayon, lângă St Quentin, Franţa, în martie 1945, cu două luni înainte de sfârşitul războiului.

Unii dintre agenţi erau echipaţi cu diferite otrăvuri ce difereau de fiolele cu acid cianhidric ce erau folosite de agenţii nazişti pentru a se sinucide în cazul în care erau capturaţi.

Naziştii purtau la ei şi un tub de sticlă cu aspirină Bayer care conţinea otravă ce ucidea victimele în maxim 10 minute. Ţintele agenţilor ar fi fumat ţigări speciale ce provocau dureri de cap, oferite de agenţii nazişti. Apoi, aceştia le-ar fi oferit victimelor o aspirină cu otravă pentru durerea de cap. Metoda a fost concepută pentru a fi folosită în călătoriile cu trenul.

Exista şi o pulbere făcută din sticlă şi otravă, care trebuia aplicată pe clanţe, pe biblioteci şi pe birouri. Altă pulbere era folosită de către chelneri. Acesta cauza moartea doar dacă era înghiţită, nu şi dacă era inhalată.

O altă armă secretă a agenţilor consta din granule de 1 mm în diametru, ce urmau să fie plasate în scrumiere. Căldura emanată de ţigări, sau de cenuşa trabucurilor, ar fi dus la explozia granulelor şi la moartea tuturor celor care se aflau în cameră.

Produse precum nescafeul, zahărul şi ciocolata germană “Sarotti” au fost fabricate având în compoziţie otravă, mai susţine raportul MI5. Microbii ar fi fost utilizaţi de către agenţii de sex feminin, deoarece ar fi putut să îi ascundă în spatele oglinzilor transportate în poşete.

Un document al armatei germane, interceptat în octombrie 1944 şi care era marcat cu însemnul “secret de stat”, discuta despre adăugarea de otrăvuri în sticlele de whisky, schnapps, lichior şi vin. Totodată se găsea cererea unui agent SS pentru o metodă simplă prin care acest plan să poată fi pus în aplicare în orice condiţie.

Deşi germanii au avut un arsenal de dispozitive menit să ucidă trupele aliate, rezistenţa poloneză nu s-a lăsat mai prejos. Aceştia au folosit împotriva naziştilor cutii de cremă Nivea pentru a pune o pastă impregnată cu gaz de muştar.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: