Câtă cantitate de sare e necesar să consumi zilnic!!!

11 Apr

Sarea este substanță cristalină, sfărâmicioasă, solubilă în apă și cu gust specific, care constituie un condiment de bază în alimentație și este folosită în industria conservelor, în tăbăcărie, în industria chimică etc.; clorură de sodiu.

Medicii recomandă ca zilnic să consumăm 5 ori 6 g pe zi dar să nu uităm că ea persistă în carne,lapte, unele fructe, mezelui conserve etc.

Ce produse conţin sare excesiv:

Mezelurile, brânzeturile, supele la plic, semipreparatele, conservele, chipsurile sunt surse majore de sare. Chiar şi medicamentele pot conţine sare.

Câteva exemple de E-uri-”bombe de sodiu” sunt:

  • E621, coloranţii,
  • E316,
  • fosfaţii de sodiu,
  • E339,
  • E500,
  • E521 (care are şi aluminiu în compoziţie).

Astfel excesu de sare creează afecţiuni  renale, la creşterea tensiunii arteriale, la retenţia apei în organism.

Însă lipsa de sare creează deficit în organism a magneziu, potasiu, sodiu şi calciu şi apropo puteţi să aveţi probleme şi cu sistemul vascular a inimii.

Cel mai bine e să nu fiţi în extreme ba pra mult consumaţi ba deloc mai bine cîte puţin dar corect şi vă veţi simţi bine!!!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: