Un (super)autobuz olandez de 800 cai putere!

15 Apr

Un grup de studenţi olandezi a dat naştere unui prototip inedit botezat Superbus. După cum o sugerează şi numele, este vorba despre un super-autobuz electric de 800 de cai putere.

Cifra pare la fel de impresionantă ca şi aspectul exterior. La proiect şi-au adus contribuţia Wubbo Ockels, fost astronaut olandez, şi Antonia Terzi, inginer şi specialist în aerodinamică la echipa de Formula 1 BMW-Williams.

Autobuzul este pus în mişcare de mai multe motoare electrice, ale căror putere însumează 800 de cai putere. Mulţumită resurselor stocate în baterii litiu-polimer, super-autobuzul de 15 metri lungime, construit pe o platformă din fibră de carbon, poate transporta fără probleme un total de 23 de persoane  cu viteza maximă de 250 de km/h. Pentru cei care îşi fac probleme de autonomie, Superbus garantează rularea a peste 210 kilometri cu energia stocată într-o singură baterie.


Autobuzul studenţilor olandezi vine cu 16 uşi cu deschidere verticală, opt pe fiecare parte, şi scaune aşezate faţă în faţă cu spaţiu de depozitare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: