Evită depresia postnatală consumând peşte în timpul sarcinii!

16 Apr

Carnea de peşte produce efecte pozitive asupra orgabismul uman mai ales pentru femeile însărcinate. E demonstrat că ajută la întreţinerea şi dezvoltarea creierului şi nervilor.

În actuala cercetare dr. Judge a vrut să observe dacă un aport constant de acizi graşi omega-3 în timpul naşterii duce la micşorarea riscului unei depresii postpartum – afecţiune care poate duce la o întrerupere a ataşamentului mamă-copil şi la deficienţe în dezvoltarea ulterioară a copilului. Pentru a răspunde la această întrebare, dr. Judge a realizat un studiu pe 52 de femei gravide, cărora le-a administrat fie un placebo (ulei de porumb), fie acizi graşi (ulei de peşte) sub formă de capsule cu 300 mg de ADH. Acest tratament a fost efectuat timp de cinci zile pe săptămână, până la naştere, punctul de start al studiului fiind în primele 24-40 de săptămâni de sarcină.

După terminarea studiului, doctor Judge, alături de colegul său, doctorul Beck Cheryl, a împărţit femeile care au născut în două categorii: femei cu simptome depresive neglijabile şi femei cu simptome semnificative de depresie postpartum, folosind o scară ce a luat în calcul simptomele specifice, precum tulburările de somn, tulburările de alimentaţie, anxietate, pasivitate emoţională, confuzie, vinovăţie, sau gânduri de sinucidere.

Deşi testul nu a fost efectuat pe un număr suficient de mare de persoane, doctorul Judge şi colegii săi au observat că femeile care au consumat ulei de peşte cu omega 3 au relatat mult mai puţine simptome legate de anxietate şi de pierderea identităţii. Cei doi doctori au declarat că “ADH-ul consumat în timpul sarcinii are potenţialul de a reduce simptomele depresiei postpartum”. Această descoperire este una foarte importantă, deoarece aproximativ 25% din noile mame se confruntă cu simptome ale depresiei post-partum, aceast putând avea consecinţe devastatoare pe termen lung atât asupra lor, cât şi asupra întregii familii.

Aşa deci a consuma peşte e foarte sănătos plus la asta cu nimik nu dăunează ba mai mult contribuie la dezvoltarea copilului.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: