Ziarele animate din Harry Potter devin realitate!

16 Apr

A apărut o nouă aplicaţie pentru smartphone-uri şi tablete, Aurasma, ce are ca scop adăugarea de secvenţe video ziarelor şi revistelor, cât şi a altor obiecte ce sunt folosite zilnic. Software-ul suprapune clipurile peste imaginile existente în ziare, direct pe ecranul smartphone-ului.

Compania dezvoltatoare, Autonomy, se foloseşte de imagini din lumea reală, care odată suprapuse peste cele prezente în ziare sunt redate într-un mod vizual foarte convingător. De asemenea, această aplicaţie ar putea fi folosită şi la jocuri – de exemplu, utilizatorii pot folosi telefonul mobil cu cameră foto pentru a capta imaginea unei clădiri, iar pe ecran va apărea un dragon împletit în jurul ei.

Software-ul poate recunoaşte o bază de date de aproximativ o jumătate de milion de obiecte. Într-o demonstraţie realizată de compania Autonomy, s-a putut reproduce efectul din filmele cu Harry Potter, în care ziarele includeau clipuri video şi animaţii. Software-ul este capabil să găsească un video asociat unui eveniment prin simpla vizualizare a unei imagini din ziar.


P.S. Lucrurile ce iniţial păreau bizare acum devin realitate!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: