Detectează mîncarea stricată!!!

19 Apr

Un senzor va ajuta consumatorii să afle dacă produsele din carne pe care vor să le cumpere sunt stricate sau nu. Cercetătorii au inventat o peliculă indicatoare ce îşi schimbă culoarea atunci când alimentele se degradează.

Acest senzor va fi introdus în pachetele de carne şi va avea rolul de a face controlul de calitate al produselor. Indicatorul va reacţiona la aminele din pachet şi astel, în urma unor reacţii chimice, îşi va schimba culoarea din galben în albastru. Aminele sunt molecule produse atunci când alimentele intră în stare de descompunere, care sunt, de asemenea, responsabile de mirosul neplăcut al produselor din carne.

Dacă aminele sunt eliberate în aerul din interiorul unui pachet de carne, acestea vor intra în contact cu pelicula indicatoare, care îşi va schimba culoarea. “În timp ce o anumită concentraţie de amine este atinsă, indicatourl îşi va schimba vizibil culoarea şi va avertiza consumatorul” explică doctor Anna Hezinger, om de ştiinţă de la EMFT. Acest dispozitiv nu va ajuta numai la descoperirea alimentelor expirate din magazine, dar şi la avertizarea persoanelor care sunt sensibile la anumite amine din carne.

P.S. Gata cu minciuna referitor la carne!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: