Fără serotonină nu există romantism?!

19 Apr

O substanţă chimică din creier, serotonina, pare să influenţeze părerile pe care le avem în legătură cu alte relaţii de cuplu. Acest studiu a fost făcut pe voluntari sănătoşi, dar care aveau un nivel scăzut al serotoninei.

Studiul a constat în administrarea de băuturi cu conţinut de aminoacizi celor două grupuri de voluntari, pentru a manipula concentraţiile de triptofan din sânge – ingredient vital în sinteza serotoninei.

Un grup a primit băuturi care conţin triptofan, pe când celălalt grup a primit alte băuturi care nu conţineau acest aminoacid. Toţi voluntarii au fost rugaţi să evalueze diferite fotografii ale unor cupluri. Diferenţele în hotărârile celor două grupe au reflectat schimbările serotoninei din organism. Voluntarii care au primit băuturi fără triptofan au evaluat constant cuplurile ca fiind mai puţin intime şi romantice decât participanţii care au primit băuturi cu aminoacizi.

Descoperirile au reamintit faptul că relaţiile noastre sunt influenţate de procese aflate dincolo de conştiinţa noastră. Înţelegerea influenţei serotoninei este importantă pentru consolidarea relaţiilor, care sunt cunoscute pentru protejarea oamenilor împotriva bolilor mentale şi accelerarea recuperării în cazul afecţiunilor psihiatrice. De asemenea, contrariul este valabil, relaţiile disfuncţionale fiind factori declanşatori pentru bolile psihice.

P.S. Iata ce ne trebu!!!

One Response to “Fără serotonină nu există romantism?!”

  1. FireMD April 19, 2011 at 3:03 pm #

    interesanta informatie…, dar si mai interesant este cat de adevarata e 😀 😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: