Costiţe de miel!!!

22 Apr

Îţi trebuie:

  • 2 costiţe de miel întregi
  • 1 pahar de vin alb
  • 1/2 pahar ulei
  • 5 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă cimbru
  • 1 linguriţă rozmarin
  • 100 g leurdă
  • 1 ceapă.

La umplutură ai:

  • măruntaiele de la 1 miel
  • 200 g ficat de pui
  • 150 g ceapă verde
  • 4 ouă
  • sare
  • piper
  • 1 legătură mărar verde
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • ulei
  • 50 g unt.

Cum faci:

  1. Costiţele de la miel le ţii 5 ore la marinat într-un bait făcut din vin, ulei, usturoi, cimbru, rozmarin  şi ceapă tăiate mărunt, sare şi piper.
  2. Toci ceapa verde mărunt şi o pui la călit în două linguri de ulei încins.
  3. Adaugi măruntaiele de miel ( mai puţin ficatul ) spălate şi tăiate bucăţi mici, acoperi cu un capac şi laşi pe foc pînă cînd scade zeama, lăsată de măruntaie.
  4. Laşi la răcit, apoi le treci prin maşina de tocat împreună cu ficatul crud, pîinea înmuiată în apă şi stoarsă bine.
  5. Adaugi peste tocătură ouăle crude, cîteva frunze de ceapă verde şi usturoi verde tăiate mărunt, mărarul şi pătrunjelul tocate mărunt, amesteci şi  condimentezi cu sare şi piper.
  6. Crestezi costiţele la vîrf 2-3 cm şi le ungi bine cu mîna cu un amestec făcut din ulei, sare şi piper.
  7. Coşi coastele una de alta, cu cotletul spre interior.
  8. Umpli prăpurul cu amestecul de organe, îl împachetezi deasupra şi pui cîteva bucăţele de unt.
  9. Aşezi coroniţa, într-o tava unsă, adaugi băitul în care au stat costiţele şi o întroduci în cuptor pînă cînd se rumeneşte frumos.
  10. Poftă bună!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: