Brăţara cu şnur roşu – e în vogă!!!

26 Apr

Brăţarile cu şnur roşu au devenit IT Items. Începînd cu Madonna, Paris Hilton, Nicole Richie, Ashton Kutcher şi pînă la femei simple din Israel, toată lumea le poartă. Dar oare toţi stiu semnificaţia acestui şnur roşu purtat pe post de brăţară?

Şnurul roşu vine din Kabbalah, fiind darul divin de la mormîntul sacru al mamei Rachela. Potrivit unei tradiţii, un şnur roşu se înfăşoară la mormînt de şapte ori, devenind astfel sacru şi cu puteri tămăduitoare, vindecînd pe oricine îl poartă la mînă.
De şapte ori în jurul mormîntului semnifică cele şapte zile în care Dumnezeu a creat lumea, iar culoarea roşie simbolizează sîngele Rachelei. Se crede că şnurul roşu oferă protecţie celor care au nevoie, prosperitate celor săraci şi copii femeilor infertile. Ceremonia de înfăşurare a şnurului pe mormînt şi transformarea acestuia într-unul sfinţit este un ritual însoţit de rugăciuni către Dumnezeu şi mama Rachela.

Însă, cea mai populară formă de protecţie împotriva deochiului este şnurul roşu purtat la mînă. Chiar şi în cultura noastră, copiilor mici li se pune la mînă un astfel de şnur pentru a nu fi deocheaţi. Cultura Kabbalah spune că purtînd un astfel de şnur se creaza o energie mentală şi spirituală protectoare.

P.S. Probabil la noi se ia în considerare că te protejează cruciliţa ce o porţi la gît!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: