Nici prea caldă, nici prea rece: cum păstrezi cafeaua la temperatura optimă timp de câteva ore?

5 May


Băutul cafelei de dimineaţă este un ritual îndrăgit de sute de milioane de oameni din întreaga lume. Acum, o echipă de inventatori promite să îmbunătăţească această plăcere, cu ajutorul unor „boabe” din metal, special create pentru a ţine băutura caldă timp de aproape cinci ore.

“Boabele” – un fel de pastile speciale, cu înveliş metalic, modelate în forma unor boabe uriaşe de cafea -, numite Coffee Joulies, răcesc cafeaua la o temperatură optimă de trei ori mai rapid decât în mod normal, iar apoi menţin această temperatură până la cinci ore.

Ele funcţonează absorbind energia termică în exces, din băutura prea fierbinte, pentru ca apoi să elibereze treptat această energie stocată, cu scopul de a menţine o temperatură optimă, împiedicând astfel răcirea cafelei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: