Noul Hyundai i40 Sedan

12 May


Versiunea berlină a lui Hyundai i40 este capabilă să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 9.7 secunde în compania motorului 2.0 GDI de 175 CP. Propulsorul respectiv este o unitate pe benzină cu injecţie directă, care emite doar 159 de grame de CO2 per kilometru şi are un consum mediu de 4.7 litri la sută.Există şi o versiune ecologică a lui Hyundai i40 Sedan, echipată cu un motor turbodiesel de 1.7 litri, care dezvoltă 113 CP, emite 113 grame de CO2 pe kilometru şi are un consum mediu anunţat la 3.6 litri la sută.
Hyundai i40 Sedan are un ampatament de 2.77 metri şi promite cele mai mari spaţii pentru cap, umeri şi picioare din segment. Spaţiul pentru cap este de 1.025 milimetri, cel pentru umeri este măsurat la 1.455 milimetri, în timp ce spaţiul pentru picioare este măsurat la 1.170 milimetri. Lansarea a fost programată pentru Salonul de la Barcelona deoarece piaţa sedan reprezintă 40% din segmentul D din ţara respectivă, iar oraşul respectiv este caracterizat de cultură şi creativitate, elemente importante în concepţia lui Hyundai i40.
“Am folosit linii foarte puternice, fluide, din faţă până în spate, pentru a oferi modelului i40 un exterior distins. Am vrut să ne îndepărtăm de designul tipic al sedanului şi să creăm o maşină mai apropiată de natura sportivă a lui i40 Wagon. Desenand o linie joasă, prelungită, a plafonului, am oferit modelului i40 sedan o siluetă remarcabilă, asemănătoare cu cea a unui coupe.” a spus Thomas Bürkle, seful de design al Centrului Tehnic Hyundai Europa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: