Consumul mare de cafea reduce riscul de dezvoltare al cancerului de prostată!!!

20 May


Bărbaţii care beau mai mult de şase ceşti de cafea pe zi vor avea un risc de dezvoltare a celei mai letale forme a cancerului de prostată cu 60% mai scăzut . Totodată, riscul de dezvoltare a oricărei forme de cancer de prostată va fi cu 20% mai scăzut la aceste persoane.
Efectele au fost aceleaşi chiar dacă bărbaţii au consumat cafea cu cofeină sau una decofeinizată. Acest fapt îi duce pe cercetători la concluzia că scăderea riscului de a dezvolta cancerul de prostată este asociată cu antioxidanţii şi substanţele antiinflamatoare pe care cafeaua le conţine.
Factorii de risc sunt asociaţi cu dietele bogate în grăsimi, consumul de alcool, ereditatea şi expunerea la substanţe chimice.
“Câteva studii au observat asocierea dintre consumul de cafea şi riscul de apariţie al cancerului de prostată sub o formă letală, forma care este cel mai important de prevenit”, a susţinut Lorelei Mucci.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: