America: povestea unei familie de basarabeni ce au cîştigat la Loteria vizelor!!!

23 May


Este vorba de familia Donescu care şi-au încercat norocul în anul 1998 de a participa la Loteria Vizelor penru SUA. Astfel în fiecare an participau pînă cînd au primit vestea cea mare în 2001 că au cîştigat acest premiu. Au decis că asta e şansa lor şi au plecat la o viaţă nouă căci pe lok au înţeles că nu au ce pierde. „Inițial am locuit timp de două săptămâni la nişte prieteni, în New York, un oraș foarte mare. Am ajuns la concluzia că dacă rămânem nu ne vom acomoda la viața americană, deoarece singura noastră cale era sectorul Brooklyn, în care locuiesc mulți ruși și moldoveni. Dorința noastră era să ne îndepărtăm cât mai mult de ceea ce însemna „spaţiu sovietic” și să începem o viață nouă. Astfel am plecat în Syracuse, un orășel accesibil și liniștit”, susține Galina.
Ei au participat gratis la cursuri de engleză care li se ofereau, au obţinut o diplomă. Pentru a exista evident era nevoie de bani şi Galina s-a angajat la un fast- food după care a lucrat la un Centru de Sănătate şi Reabilitare în calitate de bucătar timp de 4 ani. A observat că totuşi pentru un trai mai bun şi un venit mai mare e necesar de studii pentru un job mai bun astfel a încerat să intră la un colegiu ceea ce a şi reuşit. „M-am pregătit jumătate de an pentru a susține acele teste. La matematică am luat nota maximă, iar la engleză a fost nevoie încă de un an pentru a ajunge la nivelul celorlalți studenți, proba fiind destul de complicată pentru un începător ca mine. Am intrat în Onondaga Community College, la Facultatea de Bussiness și Administrare. Îmi era foarte frică de la început, deoarece toți studenții erau băștinași, doar eu eram straină”

După absolvirea colegiului a fost admisă la Empire State College, la Facultatea de Bussiness și Management cu aprofundarea în contabilitate „A fost o perioadă foarte grea din viața noastră, însă voința enormă de a progresa ne-a dat puteri și am reușit”
Astfel treptat s-au pus pe picioare acest cuplu şi după 13 ani de încercare de avea copii au reuşit în asta, au o scumpete de băieţel cu numele Valentin căci nu au dorit să aleagă unul american ca să cunoască băiatul că totuşi rădăcinile lui sunt în Republica Moldova.

Pentru a aduce cu ei cît de cît atmosfera de aici de la noi, sărbătoresc pe 31 august ziua Limbii Române şi apropo nu numai ei ci şi cu alte familii, fiecare găteşte bucate gustoase şi evident cu muzica noastră populară îşi încălzesc sufletul cu amintirile de ţara natală. by apropo.md

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: