Festivalului Internațional de film documentar CRONOGRAF!!!

23 May


“Cronograf”
Ecranul unde realitatea devine artă
E motto-ul principal Festivalului Internațional de film documentar CRONOGRAF, este unicul festival de film documentar din Moldova şi este organizat anual la Chişinău începând cu 2001. Acest eveniment a apărut la iniţiativa unui grup de tineri entuziaşti, organizaţi în cadrul studioului OWH, care şi-au propus să animeze viaţa culturală din Moldova şi să aducă mai aproape de publicul autohton documentare de ultimă oră din întreaga lume. De la o ediţie la alta, festivalul creşte prin calitatea şi numărul filmelor înscrise în competiţie şi atrage tot mai mulţi parteneri naţionali şi internaţionali şi un public tot mai larg.
Festivalul a devenit un spaţiu al întâlnirilor şi al interferenţelor culturale, un spaţiu în care se întâlneşte estul cu vestul. CRONOGRAF este un festival de film documentar din estul Europei care reuneşte producţii din Europa (occidentală și de est) şi Asia, în special spaţiul ex-sovietic.
Festivalul are trei secțiuni, dintre care două internaționale:
Secțiunea Principală
În cadrul acestei secțiunii participă documentare cinematografice din toată lumea fără restricții tematice cu excepția filmelor de propagandă politică, religioasă etc.
Secțiunea cadRo
Lansată în anul 2007, Secţiunea cadRO a devenit un element tradiţional în cadrul Festivalului Internaţional de Film Documentar CRONOGRAF. Autori români, dar şi străini sunt invitaţi să participe în cadrul acestei secţiuni cu documentare despre români şi comunităţile româneşti de pe tot globul.
Secțiunea Producții TV Locale
Aici participă producții realizate în cadrul studiourilor și posturilor TV din Moldova.
În cadrul Festivalului se desfăşoară diverse evenimente speciale cum ar fi conferinţe de presă cu personalităţile prezente, mese rotunde pe diferite subiecte ce ţin de viaţa cinematografică, proiecţii tematice în afara competiţiei, ateliere dedicate tinerilor cineaşti, premiere de film etc.
Anul acesta în cadrul CRONOGRAF-ului 2011 vor participa 28 de filme din 19 țări pentru Secțiunea Principală și 14 filme din 5 țări pentru Secțiunea CadRO. La Secțiunea Producții TV Locale vor fi prezentate cinci lucrări realizate în cadrul studiourilor și posturilor TV din Moldova.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: