BMW va înlocui ceasurile de bord cu LCD!!!

26 May


Facelift-urile lui BMW Seria 5 şi Seria 7 ar putea beneficia de instrumente de bord digitale, cu o nouă filozofie de afişare.
BMW va trece la ceasuri de bord cu LED-uri pentru modelele sale din partea superioară a gamei. Mişcarea a fost aplicată deja de rivalii de la Mercedes-Benz pentru S-Klasse, iar Jaguar-Land Rover a echipat modelele XJ şi Range Rover facelift cu această tehnologie. Spre deosebire de rivali, BMW pregăteşte un bord full-LCD configurabil, care va fi dezvoltat de specialiştii săi din Mountain View, California. Pe lângă funcţiile standard, ceasurile de bord vor afişa informaţii de telemetrie, de navigaţie şi de infotainment, în funcţie de modul în care este condus vehiculul.
Spre exemplu, în modurile Comfort şi Sport, afişajul va prezenta elemente legate de navigaţie, de viteză şi de autonomie, pe când în modul Sport plus, turometrul ar putea prelua o poziţie centrală, iar alte aspecte să fie trecute în planul doi. Partea importantă este că şoferul ar putea avea ocazia să-şi modifice formatul în care îi sunt prezentate aceste informaţii. Un alt element de luat în seamă este faptul că BMW nu va prezenta un afişaj digital cu reprezentările instrumentelor analog, constructorul urmând să introducă un mod inovator de prezentare a informaţiilor.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: