Cofeina afectează fertilitatea femeii!!!

30 May


“Experimentele noastre au fost efectuate pe şoareci, dar ele explică cum băuturile care conţin cofeină pot reduce şansele unei femei de a rămâne însărcinată,” spune profesorul Sean Ward de la Facultatea de medicină a Universităţii din Nevada.
Ovulele umane sunt microscopice şi trebuie să “călătorească” spre uterul femeii pentru a putea susţine o sarcină normală. Deşi procesul este esenţial pentru o sarcină de succes, oamenii de ştiinţă ştiu foarte puţine detalii despre deplasarea ovarelor spre trompele uterine. Se presupune că nişte cili din mucoasa care căptuşesc trompele facilitează această deplasare, împreună cu o serie de contracţii.
Prin studierea trompelor uterine de la şoareci, profesorul Ward şi echipa lui au descoperit că, în general, cofeina opreşte acţiunea unor celule speciale care coordonează contracţiile, astfel că ovulele nu se pot deplasa spre uter. “Acest studiu explică de ce femeile care consumă multă cofeină rămân mult mai greu însărcinate decât restul”, spune profesorul Ward.
Decoperirea acestei legături între consumul de cofeină şi fertilitatea redusă oferă mai multe beneficii. Pe langă faptul că le va ajuta pe femeile care nu pot rămâne însărcinate, studiul oferă o mai bună înţelegere a modului în care funcţionează trompele uterine, ajutându-i astfel pe doctori să trateze inflamaţiile pelviene şi bolile cu transmitere sexuală. De asemenea, este posibil ca cercetarea să ajute la identificarea factorilor care facilitează crearea sarcinilor extrauterine, o situaţie dureroasă ce pune viaţa mamei în pericol, ca urmare a faptului că embrionii se blochează şi încep să se dezvolte în interiorul trompelor uterine.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: