Se nasc mai mulţi băieţi decît fete!!!

8 Jun


Noul studiu s-a axat pe observarea populaţiei din 39 de ţări europene şi Statele Unite, între anii 1975 şi 2007. În urma cercetărilor a reieşit că, în perioada 1975-1986, s-au născut mai mulţi băieţi decât fete, fenomenul repetându-se şi după anul 1989. În mod normal, până acum, numărul bărbaţilor îl depăşea pe cel al femeilor, într-un raport constant de 105 la 100.
De asemenea, cercetătorii consideră că explozia de la Cernobîl a influenţat natalitatea, dar că efectele au fost vizibile doar pe plan local, datorită faptului că scurgerile radioactive au avut loc, în mare parte, la nivelul solului. În ţările vecine Ucrainei, precum Belarus, în acea perioadă s-au născut mai mulţi băieţi decât fete.
Deşi mecanismul biologic din spatele acestei inegalităţi nu a fost studiat, cercetări anterioare efectuate pe animale au arătat că o creştere a numărului de indivizi de sex masculin poate fi cauzată de o deteriorare a cromozomilor X din spermatozoizi.
Astfel nu se ştie din ce cauză are loc aceste schimbări la nivel bilogic dar staticticile indică că numărul de masculi creşte. Interesant va fi faza inversă de genul la 10 bărbaţi doar 9 femei.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: