De ce necotina reduce apetitul?

13 Jun


Nicotina activează o parte a creierului care suprimă pofta de mâncare. Această descoperire ar putea ajuta la crearea unor medicamente mai eficiente pentru dietă, susţin cercetătorii.
“În timp ce studia şoarecii, acesta a spus «Ştii ce, aceştia nu mănâncă la fel de mult ca şoarecii cărora nu li s-a administrat acest medicament». Astfel am decis să urmăm acest indiciu. A fost ca o uşă deschisă care ne-a arătat cum reuşeşte nicotina să scadă apetitul”, susţine Picciotto.
Pentru persoanele care îşi doresc să se lase de fumat, dar nu vor să se îngraşe, guma cu nicotină şi plasturii ar putea să le fie de ajutor. Dar orice formă a nicotinei are şi dezavantaje, iar oamenii de ştiinţă care studiază pierderea în greutate sunt de acord cu această idee.
Dacă oamenii folosesc un plasture cu nicotină “s-ar putea descoperi că aceştia pierd în greutate, dar apoi devin dependenţi de aceşti plasturi”, spune Michael Cowley, cel care conduce studiul de la Institutul Monash de Obezitatea şi Diabet de la Universitatea din Melbourne, Australia.
Planta asemănătoare cu nicotina este citisima, cercetătorii cred eu vor face o pastilă pentru doritorii de a slăbi.
Nu în zadar multe femei continuă să fumeze căci astfel se menţin în masă şi li se pierde apetitul. Aşa că nu e vorba doar de un moft, de a fi în vogă precum susţin unii bărbaţi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: