Întrebarea cea mai grea de la examen!!!

13 Jun


La un examen din al doilea an de studii al universităţii noastre de medicină, unul dintre profesori ne făcu tuturor o supriză, atunci când ne înmână subiectele.

Ca întotdeauna, eu le-am citit repede pe toate, dar când am ajuns la ultimul, am rămăs derutat: “Numele femeii de serviciu care face curat în universitate?”

În mod sigur, mi-am zis, o fi vreo glumă a profesorului. O văzusem de multe ori pe femeia de serviciu. Era înaltă, cu părul cărunt, şi să fi tot avut în jur de cincizeci de ani. Dar, cum era să-i ştiu numele?

La sfârşitul examenului, am prezentat foaia de examen profesorului, fără să fi răspuns însă la ultima întrebare, atât de neaşteptată.

Înainte să se fi terminat examenul, unul dintre colegii mei îl întrebă pe profesor dacă ultimul subiect conta la nota finală a examenului. “Fără îndoială că da”, răspunse profesorul. “De-a lungul carierelor voastre, veţi cunoaşte o mulţime de persoane. Toate sunt importante. Toate merită atenţia şi îngrijirea voastră, chiar dacă ele vi se adresează doar cu un simplu «Bună ziua»!”

Niciodată nu am uitat acea lecţie.

Şi am mai descoperit că numele ei era Maria.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: