Cele mai ingenioase şmecherii a istorie!!!

15 Jun

Istoria umană a fixat cele mai interesante şmecherii pe care a invietat omul, scopurile sunt diferite dar ideea e că au obţinut ce au dorit prin aceste capodopere a minciunii.
Calul lui Troian

În luptă ca şi în dragoste toate armele sunt bune.Conform datelor din istorie despre victoria obţinută de greci în luptă cu troienii este datorită unui cal. Cred că fiecare a auzit de povestea calul lui Troian, precum ca semn de pace grecii au trimis inamicilor un cal din lemn însă aceştia nu ştiau că de fapt era o capcană înăuntru erau luptători greci care aşteptau momentul să întri pe teritoriul acestora şi să atace, evident au acţionat conform planului şi au obţinut ceea ce au dorit încă o bucată de pămînt pentru GrecI.
Picturi false a Han van Meegeren

Este vorba de renumitul pictor care falsifica operele de artă. Fiind maestru în arta picturii dar nefiind cunoscut în perioada anilor 1930, ca să obţină popularitate în întreaga lume a început să falsifice tablouri şi anume le crea astfel încît marii experţi nu puteau găsi diferenţa, căci lucra la fiecare detaliu. A început să vîndă multe tablouri false dar lăcomia sa l-a dat de gol. După ce a vîndut evident un tablou fals unui german pe atunci era considerat ca un dezastru şi un atac asupra ţării că a putut face una ca asta, să colaboreze cu un german, pentru a evita închisoarea şi a fi liber pictorul Meegeren a spus adevărul după atîţia ani de tăcere. Pedeapsa nu a fost mare un an de închisoare după plată a avut atac de cord.
Schema lui Bernie Madoff

Finansistul Bernie Madoff, a folosit o şmecherie care la îmbogăţit. Schema pe care o utiliza era o copie lui Ponzi. În ce constă aceasta: lua bani de la investitori, le ţinea la sine, se folosea pe o anumită perioadă, iar acestora le zicea că banii lor investiţi le va aduce profitul la care ei tind. Adică de la un investitor lua bani, care o animită sumă se transmitea celui ce a investit mai înainte şi aşa mai departe. Evident minciuna nu a durat mult timp deci a şi anunţat că toată compania lui nu există, însă miliordarii încredinţau banii lor căci avea o reputaţie bună oare cu ce el e mai departe decît deţinutul Ponzi de unde a şi venit inspiraţia.
Romanul lui Bill Clienton

Această istorioară a pătat numele fostului preşedinte. A avut o idilă cu practicanta Monica Lewinsky. Iniţial a negat acest fapt, dar după o sumedenie de investigaţii şi descoperirea a mesagelor dintre aceştia a fost impus să decare în public despre ceea ce nu a făcut. Căci şi acum rămîne la faza că a fost dar Senatul mai apoi a anulat vina acestuia însă pentru mulţi cetăţeni aemricani îl consideră şi în prezent ca un vinovat. Cum a putut să înşele? Am impresia că toţi sunt fideli, unicul ar fi putut să facă asta, dar mă rog era la putere lumea mai vroia să audă şi ceva de rău nu numai bine de alesul ţării.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: