Părul alb nu va mai fi o problemă s-a găsit SOLUŢIA!!!

20 Jun


Unul dintre cele mai vizibile semnale ale îmbătrânirii va putea fi evitat, după ce oamenii de ştiinţa au descoperit sursa albirii părului. Această reuşită deschide calea spre un potenţial tratament.

Culoarea părului este determinată de celulele stem ale foliculilor piloşi (din care cresc firele de păr) care lucrează în colaborare cu celulele stem producătoare de culoare, cunoscute sub numele de melanocite.

Dar în prezent, cercetătorii au identificat proteina de semnalizare ce coordonează pigmentarea în două tipuri de celule, cunoscute sub numele de Wnt.

O lipsă a proteinelor din celulele stem melanocite duce la apariţia firelor de păr gri, susţin cercetătorii de la University Medical Centre din New York.

Profesorul Mayumi Ito susţine că manipularea genetică a proteinelor Wnt de semnalizare ar putea opri grizonarea părului, datorită faptului că echipa sa a găsit o metodă de succes pentru a restaura culoarea părului la şoareci.

“Am cunoscut de zeci de ani faptul că celulele stem ale foliculilor piloşi şi celulele melanocite producătoare de pigment colaborează pentru a produce părul colorat, dar motivele care stau la baza acestei acţiuni erau necunoscute”, susţine Ito.

“Am descoperit că semnalizarea Wnt este esenţială pentru coordonarea acţiunilor acestor două tipuri de celule stem şi pentru determinarea culorii părului”.
Astfel conform cercătărilor se va elabora o pastilă ce va elimina problema părului alb aşa că femeile în vîrstă vor fi salvate căci nu vor mai lupta cu aceasta mereu să îşi vopsească părul dar şi bărbaţii nu se vor complexa la capitolul şuviţelor albe apărute.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: