Ce trebuie să consumi în timpul sindromului menstrual!!!

21 Jun


Multe femei în perioada premenstruală au o poftă nebună de mîncare a tot feluri de “bunătăţuri”. Apoi apar dureri fizice şi evident aveţi o stare de spirit la pămînt, nu ai chef de nimik te simţi iritată pe toată lumea. Ar fi bine ca în această perioadă pentru aţi face viaţa mai uşoară şi a evita durerile fără ca să apelezi la medicamente să consumi corect ceea ce te poate salva.
Evită cofeina! Cafeaua, ceaiul, sucurile şi băuturile acidulate, în special energizantele nu vor avea o influenţă favorabilă asupra stării tale de spirit şi nici nu vor determina o creştere a nivelului de energie, precum ai putea să crezi.
Alege alimente ce produc creşterea nivelului de hormoni ai fericirii – banane, ananas, smochine, alune de pădure, roşii, avocado, fructul pasiunii şi vinete.
Alege un regim alimentar echilibrat, carbohidraţii şi proteinele fiind esenţiale pentru o dietă corespunzătoare, care atenuează formele de sindrom premenstrual. Consumă pîine integrală, orez, cartofi, peşte, brînză, ouă şi carne de pui.
Micul dejun are o importanţă majoră mai ales în perioada premenstruală! Nu îi contesta valoarea şi alege să consumi cereale, miere şi fructe.
Alege gustări între mese care îţi satisfac poftele imposibil de ignorat. Încearcă să mănînci o salată verde în fiecare zi, seminţe, dovleac, nuci şi alte gustări frugale cu o cantitate minimă de sare.
Evită dulciurile şi băuturile alcoolice! Deşi un pahar de vin roşu şi o ciocolată par a fi tot ce îţi doreşti, îţi pot înrăutăţi simptomele premenstruale.
Bea multă apă, ceai de sunătoare sau ceai de creţişoară şi vei avea parte de o îmbunătăţire evidentă asupra stării de spirit şi asupra durerilor cauzate de sindromul premenstrual.
P.S. Cînd în calendar vin zilele roşii atunci acordă un pic atenţie la ceea ce consumi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: