Naki’o, primul câine cu proteze!!!

24 Jun


Protezele au fost proiectate şi montate de Martin Kaufmann de la Orthopets şi i-au permis lui Naki’o, care şi-a pierdut picioarele la doar cinci săptămâni, să treacă de la târâtul pe burtă, la deplasări libere, sărituri şi chiar alergări.

Naki’o a fost abandonat atunci când era încă pui în momentul în care stăpânii lui au părăsit casa ipotecată. În timpul iernii, acesta a intrat într-o baltă îngheţată şi a rămas cu toate lăbuţele înţepenite. Cu degerături grave, Naki’o a fost transportat la un centru de salvare de animale.

Tehnicianul veterinar Christie Tomlinson l-a adoptat pe Naki’o şi a organizat o strângere de fonduri pentru a plăti protezele pentru picioarele din spate. Căţelul a trecut de operaţie cu bine, iar cei de la Orthopets au fost impresionaţi, aşa că au decis să doneze celelalte două proteze pentru membrele din faţă.

Protezele au fost concepute pentru a reproduce structura ososasă şi musculatura membrelor naturale ale câinelui şi astfel să îi permită acestuia să facă tot ceea ce este capabil un câine normal să facă.
p.s. eu cînd am văzut video sufletul mi s-a înmuiat aşa-i de dulce:)))

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: