Substanţa ce sporeşte pubertatea la fete!!!

4 Jul


Cercetătorii au descoperit o posibilă explicaţie pentru scăderea vârstei pubertăţii fetelor din Statele Unite ale Americii: o substanţă folosită la fabricarea produselor de ignifugare, utilizată începând din anii 1970.

Difenileterul polibromurat din produsele ignifuge, cunoscut sub numele de PBDE, a avut efecte de feminizare la animale, dar şi de subdezvoltare a organelor genitale ale puilor de sex masculin.

Cercetătorii Colegiului de Medicină din cadrul Universităţii Cincinnati au comparat vârsta la care o fată a avut prima menstruaţie cu nivelul de PDBE descoperit în sânge. Datele au fost colectate în cadrul unui studiu realizat pe un eşantion reprezentativ de fete din Statele Unite.

Cu cât concentraţia de difenileter polibromurat era mai mare, cu atât fetele au avut prima menstruaţie mai devreme, multe dintre ele înainte de a împlini 12 ani.

Uniunea Europeană a decis să interzică folosirea în dispozitivele electrice şi electronice a două clase de substanţe ignifuge, difenileterul polibromurat şi bifenilul polibromurat (PBB).

Această interdicţie a fost oficializată de Directiva RoHS şi a fost stabilita o limită de 1 g/kg a sumei dintre masele de eteri folosiţi în diferite materiale.

În februarie 2009, Institutul pentru Materiale de Referinţă şi Măsurători a lansat două tipuri de materiale certificate ce ajută laboratoarele analitice să detecteze mai bine aceste două clase de substanţe ignifuge. Materialele de referinţă au fost fabricate la comandă şi conţin difenileteri polibromuraţi şi bifenil polibromurat la un nivel apropiat de limita legală.

Studiul a fost publicat pe data de 12 iunie în jurnalul online Environmental Research.by descopera.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: