Ochelari ce pot citi starea emoţională!!!

8 Jul


Rosalind Picard de la MIT şi Rana el Kaliouby de la Universitatea din Cambridge, Marea Britanie, au colaborat pentru a crea două dispozitive care citesc starea emoţională a unei persoane.

Ele au creat o pereche de ochelari care utilizează o cameră video de dimensiunile unui bob de orez şi un computer de dimensiunile unui card pentru a interpreta expresiile faciale ale interlocutorului. Un led amplasat în interiorul ochelarilor semnalează purtătorului printr-un semnal verde sau roşu reacţia persoanei studiate, iar printr-o cască se transmite o evaluare verbală a reacţiei.

Cele două cercetătoare au lucrat de asemenea la un alt dispozitiv, numit “jerk-o-meter”, un aparat ce interpretează înălţimea sunetelor, volumul acestora şi cadenţa vorbirii. Informaţiile sunt trimise către un telefon inteligent care îl atenţionează pe posesor atunci când depăşeşte limita bunului simţ.

Cercetătoarele au redenumit acest dispozitiv “codificator sociometric” şi au adaptat tehnologia pentru a măsura puterea de convingere din vocea unei persoane. Acesta va ajuta angajaţii din industria vânzărilor să formuleze discursuri persuasive.by descopera.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: