Are simţul umorului zodia ne spune!!!

12 Jul


Berbec:
Preferi o comedie bună unei drame bune, dar nu eşti nici adepta amuzamentului din orice. Glumele pe seama ta nu te încântă întotdeauna şi nu te prea pricepi să îţi disimulezi indispoziţia, atunci când ţi-o produc. Când te găseşti într-un grup cu puţini cunoscuţi, nu ţii să uimeşti prin calitatea poantelor tale. Preferi să faci glume şi ironii cu cine ştii că îţi poţi permite să faci. Aceleaşi persoane au dreptul şi ele să râdă – dar nu exagerat – de tine.

Taur:
Umorul il receptezi prin filtrul ratiunii. Într-o adunare care cade pe spate de râs, tu vei fi impasibilă dacă ai detectat ceva ilogic într-un banc, de exemplu. Când ai găsit o remarcă amuzantă pe seama cuiva, o faci în gând, dacă grupul aflat de faţă nu e unul intim ţie. Nu te deranjează glumiţele şi ironiile altora pe seama ta. De cele mai multe ori găseşti riposta adecvată la un minut după ce ai primit inţepătura.

Gemeni:
Găseşti stupizi oamenii simpli care râd în hohote din orice prostie. Simţul tău al umorului e rafinat. O anume răutate transpare din vorbele tale de spirit la adresa altora. Când eşti tratată cu aceeaşi monedă, niciodată n-o să-ţi trădezi iritarea. Ar fi preferabil ca operele literare, articolele de presă, emisiunile TV pe care le consumi să fie în ton cât mai umoristic şi ironic.

Rac:
Sesizezi lesne defectele altora şi nu poţi rata să le taxezi. O faci elegant, de obicei. Cel atins nu se va simţi batjocorit; cu excepţia, poate, a câtorva zodii, va râde şi el. Doar dacă ripostezi la o mitocănie devii tăioasă, rea. Când umorul de calitate se îndreaptă împotriva ta, din întreaga adunare, tu vei râde cel mai tare. Iar autorul spiritului va căpăta sincera ta apreciere.

Leu:
Dacă are cineva îndrăzneala să facă anturajul să râdă de tine, fie şi printr-o glumă benignă, acel cineva ţi-a devenit dusman. N-o sa arati asta, o sa te amuzi si tu la remarca lui, dar nu va fi amuzamentul tau. Te enervezi daca te intrerupe careva cand spui un banc sau povestesti o intamplare hazlie – de fapt, te enervezi daca te intrerupe cand spui orice. Da, e nepoliticos să te întrerupă, dar nici să acaparezi discuţia nu-i tocmai politicos. Ca să revenim: ai terminat de spus bancul sau întâmplarea nostimă. Lumea e obligată să râdă în hohote!

Fecioara:
Râzi la filmele cu Stan si Bran, plângi la cele cu Raj Kapoor. Meticulozitatea ta proverbială te face să-ţi ordonezi şi râsul: ştii dinainte că, dacă te duci la o înmormântare sau te prezinţi nepregătită la un examen, situaţia nu comportă un dram de amuzament. Când te afli într-o pasă nu nemaipomenit de bună şi îţi propui să citeşti ceva, n-o să te apuci de un autor umoristic. Starea de spirit ţi se oglindeşte pe faţă.

Balanta:
Invatatoarea te lua de urechi la ore si-ti spunea ca numai prostul rade de ce-si aduce aminte. Cu timpul, ai catalogat acest enunt drept cea mai prosteasca vorba din popor. Unul cu adevarat destept, chiar daca apartine altui popor, e: O zi in care n-ai ras e o zi pierduta. Gasesti prilej de amuzament in situatii care pe altii ii lasa reci, daca nu cumva ii indispun. Nu te cruti nici pe tine, folosesti arma autoironiei de cate ori ai prilejul, nepasandu-ti de eventualele zambete compatimitoare.

Scorpion:
Cum iti place sa vorbesti mult, nici bancurile sau glumele de productie proprie nu lipsesc din discursul tau. Te deranjeaza cand auditoriul nu da semne de apreciere, te astepti intotdeauna sa primesti aplauze. Preferi sa razi de altul decat de tine, iar cand o faci, tradezi si o mai mica sau mai mare cantitate de malitie. Nu poti primi o intepatura, chiar amicala, fara sa ripostezi intr-un mod care se vrea zdrobitor.

Sagetator:
In copilarie, tu erai cea cu initiativa mazgalirii cu creta a scaunului pe care se aseza profesorul sau, in tabere, a pastei de dinti puse pe clanta usii. Nu ca te-ai fi schimbat prea mult intre timp. Prezenta ta are darul sa insenineze adunarea in care te afli. Daca n-a murit nimeni, esti cu zambetul pe buze. Te intristezi daca, prin rasul tau, ranesti involuntar pe cineva. Glumele grosolane te dezarmeaza.

Capricorn:
Umorul e bun dupa ce ti-ai terminat treburile care tin de cariera profesionala. In timpul programului – doar daca esti de meserie facatoare de umor. Remarcile tale spirituale sunt discrete, detesti umorul vulgar, n-o sa zabovesti niciodata, cand butonezi telecomanda, la Vacanta Mare. Stii sa pui la punct in mod ironic pe cineva care te agreseaza cu glumele sale debordante. Stii sa si incasezi bobarnace, daca le meriti.

Varsator:
Esti mai mult vesela decat trista sau neutra. Razi inclusiv pe seama altora, dar glumele tale sunt inofensive, si daca se intampla sa fii prea acida, cei care te cunosc vor sti ca esti victima unui accident. Esti printre capatenii cand e vorba de pus la cale farse, chiar si constienta fiind ca ele pot isca unele consecinte neplacute pentru tine. Societatea rigida si scortoasa o respingi, cu posibilele ei avantaje cu tot.

Pesti:
De cate ori auzi un banc remarcabil si iti propui sa il tii minte, de atatea ori nu reusesti. E clar, n-ai fost facuta sa distrezi anturajul. Dar nici sa-l indispui. Nu te deranjeaza glumele pe seama ta, chiar te amuzi sincer cand le auzi, ca si la barfele despre tine care circula prin arealul tau. Stii sa receptezi umorul de calitate, scriitorii de gen te atrag, nu ai pretentia ca stii sa-l si produci.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: