Defectele zodiilor în relaţia de cuplu!!!

23 Jul


Berbec: Plin de iniţiativă, energic, necomplicat, spontan… o mulţime de calităţi. Dar ce te faci când trânteşte şi buşeşte, în loc să poarte un dialog civilizat? Judecă pripit, te ia peste picior, se înroşeşte şi degeaba spui tu “calmează-te, dragul meu!” că deja Berbecul a “înţeles” tot şi a ştampilat situaţia. Ah, nu vrei să mergi unde are el chef? Nu poţi să mergi la munte, chiar dacă te-a anunţat cu câteva ore înainte? Nu ai spontaneitate şi îl plictiseşti. Ai grijă cum îi vorbeşti! Nu-l lua de sus, că este tare mândru de propria persoană şi aşteaptă laude, nu critici.
Nu fi nici papă-lapte, că are instinct sadic, el/ea va fi pisica şi tu şoricelul. Este un animal cu o sexualitate debordantă, aşa că dacă nu se simte satisfăcut în plan erotic, nu prea mai are răbdare să te cunoască, te admiră, dacă e cazul, de la distanţă. Nu îi face tu orarul, că te spânzură de gât cu propriile tale lanţuri. Este prea independent. Romantismul îl atrage, îl simte şi îl trăieşte, dar nu are suficientă răbdare sau capacitate de empatie pentru a înţelege căderile emoţionale, lacrimile, situaţiile patetice. Îţi întinde mâna şi îţi dă un sfat, dar mai degrabă seamănă a ghiont decât a mângîiere. Aşa că nu căuta la Berbec instinct matern sau sensibilitate, s-ar putea să dai de o persoană destul de rece… Probleme cu inteligenţa emoţională.

Cel mai bine îi merge alături de: Leu, Săgetător, Taur, Vărsător
Clachează alături de: Gemeni, Scorpion, Rac, Peşti
Neutre: Berbec, Fecioară, Balanţă, Capricorn

Taur: Ce calm este! Da, este, până când îţi dai seama că adună şi adună frustrări, revărsându-le cînd nu te aştepţi. Şi să te ţii atunci în faţa taurului Ferdinand care părea că miroase liniştit fiori. Furia lui nu este scurtă şi intensă ca la Berbec, ci de durată, fiindcă are o excelentă memorie afectivă. Vrei să schimbi ceva la el/ea? Spune-i, o să te asculte, o să dea din cap, eventual o să-ţi spună că ai dreptate, dar face tot cum ştie el/ea, fiindcă este o creatură cu obişnuinţele ei. Prea puţin flexibil, devine greu de suportat într-o relaţie în care trebuie făcute compromisuri. Te deranjează papucii lăsaţi la intrare? Două zile o să-şi amintească de rugămintea ta de a-i lua de acolo, dar a treia zi îi vei vedea aliniaţi frumos tot la intrare. Poate să fie destul de vehement în polemici şi nu prea îţi înţelege gusturile şi opţiunile diferite de ale lui, pentru Taur o persoană bună şi compatibilă este cea care îi seamănă. Dacă relaţia este mai veche, mai renunţă la visuri, Taurul se instalează confortabil în casă şi în inima ta şi uită că mai trebuie să facă surprize, să schimbe poziţiile în pat şi doar zâmbeşte îngăduitor când îi spui că te plictiseşti. Dacă e genul tradiţionalist, ai încurcat-o, are chef să-ţi înşire arborele genealogic într-o seară când tu vrei să te uiţi la televizor. Volens, nolens, trebuie să ai răbdare, altfel te acuză de indiferenţă faţă de viaţă şi neamurile lui/ei. Dacă apucă să îşi facă o părere despre tine, mai greu să i-o schimbi. Nu are suficientă subtilitate pentru a înţelege şi nuanţele unei atitudini, decât dacă este un Taur mai evoluat.

Cel mai bine îi merge alaturi de: Fecioară, Capricorn, Rac, Peşti
Clachează alături de: Scorpion, Leu, Săgetător, Vărsător
Neutre: Berbec, Taur, Gemeni, Balanţă

Gemeni: E fermecător, într-adevăr, dar domnul/doamna Ştie-Tot poate deveni obositor în încercarea de a face parada propriilor cunoştinţe. Dacă nu se dă mare cu ce cunoaşte pe lumea asta, te epuizează cu poveştile vieţii lui sau ale altora. Uneori, nu are măsură şi nici discreţie. Într-o relaţie aflată la început, recită versuri, cântă, te ameţeşte, dar vorbeşte-i o perioadă despre planurile tale, despre boala pisicii, despre criza ta de indentitate şi vei vedea cum din iubit/a devine mentor şi te sună din ce în ce mai rar. La el/ea totul trebuie luat uşor şi cu umor, nu îl/o pune să plonjeze în apele tulburate ale fiinţei tale, că nu îşi va băga decât piciorul, pentru a compune eventual o poezie pe seama sufletului tău ca obiect de studiu. Se îndrăgosteşte uşor, aşa că azi e la tine, mâine la altcineva, în cazul în care nu eşti suficient de interesantă ca persoană. Nu se pricepe să citească prea bine dincolo de aparenţe, aşa că mai bine zâmbeşte-i şi povesteşte-i ultima carte citită, că din tăcerea sau din privirea ta nu înţelege mare lucru. Dacă eşti genul care stă închis în casă şi nu are reţea de prieteni, Geamanul te va trece la cazuri patologice. Poate fi superficial, lăudăros şi lipsit de forţa necesară pentru a construi o relaţie solidă.

Cel mai bine îi merge alături de: Balanţa, Vărsător, Gemeni, Peşti
Clachează alături de: Berbec, Leu, Săgetător, Capricorn
Neutre: Taur, Rac, Fecioară, Scorpion

Rac: Câte stări complicate! Dacă nu ai empatie şi sensibilitate, Racul va fi un partener istovitor şi ciudat. Pe el/ea trebuie să îl simţi, fiindcă nu explică prea multe şi, oricum, nu o face prea coerent. Se aşteaptă să vezi dincolo de mască şi dacă este supărat/a sau plânge( chiar şi în interiorul lui) trebuie neapărat să il/o mângai, să fii blând, altfel se înfurie sau se închide în carapace ermetic. Nu prea se pricepe să fie detaşat de problema sau să o abordeze logic, reacţionează emoţional. Are o memorie excelentă şi nu-ţi convine să îţi amintească toate rănile şi cicatricile pe care le depozitează în bârlogul lui emoţional şi pe care le foloseşte drept iepuraşul din pălărie când ceva nu îi convine. Nu eşti în stare să il/o ţii în braţe duminica într-o atmosferă domestică şi caldă? Preferi să pleci la o bere sau la o cofetărie? Posesivitatea Racului nu este o invenţie, ci un adevăr, se întrece cu Taurul în a deţine bunuri şi oameni şi, dacă se poate, în a-i păstra toată viaţa. Când vrei să uiţi de toate şi să râzi, s-ar putea ca Racul să vină, pesimist şi posomorât, să îţi vorbească despre necazurile lui/ei şi ale tale. Dacă vrei să te retragi în camera ta, Racul vine din zece în zece minute să te controleze, să te întrebe de sănătate şi se simte jignit dacă nu împărtăşeşti stările tale de spirit. Uneori devine sufocant, capricios şi labil emoţional.

Cel mai bine îi merge alături de: Scorpion, Peşti, Taur, Fecioară
Clachează alături de: Berbec, Leu, Săgetător, Gemeni
Neutre: Rac, Balanţa, Capricorn, Vărsător

Leu: Da, aparent calm, puternic şi dintr-o bucată. Uneori ai senzaţia că vorbeşti cu un tată, alteori cu un ghid spiritual perfect echilibrat. Dar contrazice-l vehement, critică-i gusturile şi vei vedea că Leul nu prea mai are simţul umorului. Reacţionează fie cinic, fie mărâind cu laba imensă aşezată pe capul tău plin cu prostii. Este un animal cu pretenţii, deci aparenţele contează. Şi nu îţi place când te trezeşti fie în ipostaza de femeie anexă care îi pune în valoare strălucirea, fie în aceea de bărbat alături de care ea devine vedetă de la Hollyood. Deci revizuieşte-ţi contul, freza şi alte cele. Nu prea înţelege ideea de „grădina secretă”, el/ea trebuie să ştie tot, este sub demnitatea lui/ei să ascunzi ceva, chiar dacă nu îl/o priveşte. În dispute, are tendinţa de a se impune asemenea Berbecului. Semne de foc, nu e de mirare că vor să aibă ultimul cuvânt. Poate fi mai puţin impulsiv decât Berbecul, dar loveşte mai dur, aşa că nu am rezolvat mare lucru. Şi ţine-te bine atunci, fiindcă Leul poate fi extrem de rece şi de intransigent în conflicte, mai ales dacă dai impresia că parerea lui nu conteaza prea mult.
Nu se retrage ca Racul, nu devine patetic ca Peştele şi nici nu intră în crize de muţenie precum Capricornul. El urlă şi se aude până la ultimul etaj al blocului în care staţi. Şi nu se opreşte pînă nu îşi incheie magistral pledoaria pe care trebuie să o asculţi stând în picioare. Are principii solide despre viaţă şi poate deveni critic/a sau absolutist/a. În fine, descurcaţi-vă cu egocentrismul şi cu aparenţa lui de om stăpân pe sine.

Cel mai bine îi merge alături de: Berbec, Săgetător, Leu, Vărsător
Clachează alături de: Gemeni, Rac, Peşti, Scorpion
Neutre: Taur, Fecioara, Balanţa, Capricorn

Fecioara – Ai vrea să fie mai fantezist/ă, mai puţin rigid şi să te lase în pace cu sfaturile, criticile şi formele de evoluţie personală pe care ţi le indică. Uneori este serios/oasă atunci când e cazul să râdă şi râde când e cazul să vorbiţi serios. Sensibilitatea este de multe ori cenzurată, iar senzaţiile tari îl/o atrag şi îl/o înspăimântă în acelaşi timp. Scamele de pe covor, farfuriile nespălate, vizitele deja stabilite şi neapărat onorate, întâi datoria şi apoi plăcerea, s-ar putea să te trezeşti că te întrebi dacă tu eşti suficient de matur/ă sau el/ea este prea riguros/oasă. Îşi face griji pentru orice şi în loc să te bucuri de momentele frumoase, te impiedici alături de el/ea de detalii nesemnificative. În viaţa intimă are răbdare şi senzualitate, dar parcă urmează un manual cu instrucţiuni precise. Dacă vrei să destinzi atmosfera, o va tensiona printr-o întrebare despre igiena personală, tehnici şi complexe ciudate. La începutul relaţiei, ai senzaţia că răspunzi la chestionare şi ca eşti evaluat/ă la tot pasul. Dacă vrei seriozitate şi disciplină, ia-l/o, dacă ai probleme cu sistemul nervos, mai gândeşte-te!

Cel mai bine îi merge alături de: Taur, Rac, Capricorn, Peşti, Fecioară
Clachează alături de: Scorpion, Vărsător, Leu, Berbec
Neutre: Gemeni, Balanţa, Săgetător

Balanţa– Vai, este atent/ă, sensibil/ă şi, mai ales, dispus/ă la compromisuri. Nu te bruschează ca Berbecul, nu urlă ca Leul şi nu este încrâncenat/ă precum Capricornul. Dar manierele elegante sunt uneori atât de elegante, încât îţi vine să îl/o zgâlţăi ca să devină mai direct/ă şi mai combativ/ă. Spune „da” cu zâmbetul pe buze, dar încăpăţănarea Balanţei nu este ostentativă, ci subtilă. În esenţă, face tot cum ştie el/ea. Te trezeşti că te-a manipulat atât de frumos, încât nu mai ştii dacă să redeschizi discuţia sau să te opreşti definitiv. Este nehotărât/ă de multe ori, analizează o situaţie din toate punctele de vedere, aşa că nu te mira dacă Balanţa îşi schimbă opiniile, gusturile de pe o zi pe alta. Pare modest/ă, dar este narcisist/ă, pare echilibrat/ă, dar are stări negre provocate şi de nimicuri ca la Fecioară. În viaţa intimă cică ar fi amant/ă ideal/ă, uneori însă ai vrea mai multă pasiune, aşa cum ai simţit-o tu la un/o anume Scorpion. Ai vrea să fie mai dezlănţuit/ă, mai macho sau, mă rog, mai sălbatic/ă. Balanţa are un mod aparte de a se impune, îţi aduce flori şi apoi îţi dictează programul pentru a doua zi. Cum să faci faţă unui moment delicat şi enervant în acelaşi timp? În dispute, te ia cu „dragA/ul meu”, dar ţi le înşiră pe toate fără milă. Nu ridica tonul, dar nici nu este nevoie, coerenta argumentaţiei taie ca un cuţit.

Cel mai bine îi merge alături de: Gemeni, Vărsător, Leu, Berbec, Fecioară
Clacheaza alături de: Taur, Capricorn, Scorpion, Săgetător
Neutre: Rac, Balanţa, Peşti

Scorpion– Ai nimerit prost dacă eşti în căutarea lucrurilor simple, fără bătai de cap şi a unei relaţii fără crize interioare. Du-te spre Gemeni sau spre Săgetător, de exemplu. El/ea vrea totul şi absoarbe ca un burete gândurile tale, ideile, emoţiile, etc. Dacă nu îi spui ce ascunzi în lumea ta, scormoneşte el/ea ca un detectiv. Îţi simte stările, aşa că te întreabă inviariabil „ ce ai?”, chiar şi atunci când nu ai chef să vorbeşti. Poate fi distant/ă, rece, când, de fapt, în interiorul lui/ei fierbe şi în general se exteriorizează rar. Se îndrăgosteşte greu, capătă încredere greu…numai simplu nu este cu cineva atât de complex. Daca îl/o buşeşte pasiunea,
se cufundă în extaz şi agonie, iar dacă nu îi răspunzi, devine cinic/ă, furtunos/oasă. Poate fi capabil/ă de sacrificii majore într-o relaţie, însă ai senzaţia că trebuie mereu să depăşeşti obstacole, limite, interdicţii fiindcă Scorpionul nu are simţurile excitate când relaţia este lină şi echilibrată. Dacă cedezi prea mult, te va înghiţi de viu/e, dacă eşti prea independent/ă, va strânge lanţul în jurul tău din ce în ce mai mult.

Cel mai bine îi merge alături de: Rac, Peşti, Gemeni, Săgetător, Capricorn
Clacheaza alături de: Berbec, Taur, Leu, Fecioara, Balanţa
Neutre: Scorpion, Vărsător

Săgetător– Ia-o mai uşor, nu fi dramatic/ă, nu îţi revărsa nemulţumirile şi, pentru Dumnezeu, nu sta ca o mumie în pat când în oraş este concert, foc de artificii sau meci mare pe stadion.
Este vesel/a şi are simţul umorului, dar schimbă canalul când este emisiunea lui/ei preferată, refuză-i invitaşia de a ieşi la o bere cu amicii, spune-i să facă aia şi aia fiindcă trebuie să îşi asume responsabilităţi şi vei vedea cum uşor-uşor, Săgetătorul dă buzna pe uşa în căutarea altor fericiri. Rivalizează cu Vărsătorul la capitolul „ sunt liber/ă, de nimeni nu depind”. Are şi el/ea crize interioare, căderi emoţionale, însă preferă să le combată făcând sport, uitându-se la comedii, aşa că dacă ai tendinţa de a fi pesimist/ă, Săgetătorul nu îţi va împărtăşi viziunea tragică asupra existenţei. Săgetătorul nu are delicateţea Balanţei şi nici căldura emoţională a Racului. El/ea spune direct ce nu-i convine şi o face fie zâmbind, fie înroşindu-se de furie. Nu este în stare să se oprească la timp, nu are tact şi săgeţile lui verbale pot fi extrem de usturătoare. Se poate implica emoţional brusc, dar se detaşează la fel de repede, asemenea Berbecului. Preferă să trăiască viaţa din plin, aşa că dacă ai tendinţe spre complicaţii abracadabrante, obţii, cel mult, o discuţie la cafea. Ce-i drept, îi place să filozofeze.

Cel mai bine îi merge alături de: Berbec, Leu, Scorpion, Fecioară, Săgetător
Clachează alături de: Gemeni, Rac, Balanţa, Taur
Neutre: Capricorn, Vărsător, Peşti

Capricorn– Este dificil/ă, are stări ciudate pe care trebuie să le citeşti, fiindcă i se pare de la sine înţeles să nu explice prea multe. Suspiciunea este „mama” multor situaţii penibile. I se pare ca ai un ton nu ştiu de care, că nu îl/o bagi suficient în seamă, că nu îl/ o susţii, etc. Trebuie încurajat/ă în permanenţă, fiindcă, în pofida stăpânirii de sine afişate, este nesigur/ă.
Se implică greu într-o relaţie şi parcă ai dat de un profesor care îţi preda tot ce nu ştiai tu despre tine şi despre viaţa. Te cam sperie încrâncenarea lui/ei şi ai vrea să fie mai relaxat/ă, sa lase totul să curgă. Ţine la imaginea publică şi te trezeşti că îţi impune cu ce să te îmbraci, cum sa vorbeşti la interviurile pentru job, cum să serveşti masa într-un local select. Pentru el/ea nu este decât o formă de a te ajuta să evoluezi, nu îşi dă seama că te tratează ca pe un copil fără educaţie şi nici că îţi jigneşte gusturile sau alegerile. Uneori este atât de didactic/ă sau preţios/oasă, încât te trezeşti că stai pe gânduri înainte de a-i comunica ceva contrar principiilor personale. În viaţa intimă, este pasional/ă, dar trebuie să vii tu cu idei, fiindcă poate experimenta o singură poziţie până la perfecţiune.

Cel mai bine îi merge alături de: Taur, Scorpion, Fecioară, Peşti
Clachează alături de: Gemeni, Leu, Balanţa, Vărsător, Berbec
Neutre: Rac, Săgetător, Capricorn

Vărsător– Te încântă. Deschis/ă, liberal/ă, cu fantezie. Dar poate turna apă rece peste nevoile tale, peste emoţiile infiripate exact când te aştepţi mai puţin. Nu este un semn prea emoţional, aşa că situaţiile delicate preferă să le rezolve logic şi detaşat. Tu apelezi la emoţii, el/ea la argumente. Tu ţipi, el/ea le mîrăie cinic printre dinţi şi nu clipeşte când încerci trucuri cu rememorarea trăirilor intense. Iar când izbucneşte, poate fi un taifun, întrecând Berbecul sau Săgetătorul. Nu îşi asumă responsabilităţi prea uşor, fiindcă pentru el/ea, cotidianul este obositor, ideile primează. Nu înţelege ce sunt alea orare, mese la ore fixe, datorii, dar le poate rezolva, din fericire, prin trucuri şi giumbuslucuri care te lasă cu gura căscată. În viaţa intimă, îţi dă senzaţia că tu eşti singurul/a care contezi, are imaginaţie. Are obsesia lui „eu ştiu mai bine”, aşa că te poţi trezi la finalul unei discuţii deschise şi tolerante că afirmă urmatoarea concluzie:” te-am înţeles punctul de vedere, este interesant, dar, în definitiv, eu am dreptate.”

Cel mai bine îi merge alături de: Gemeni, Balanţa, Săgetător, Vărsător
Clachează alături de: Berbec, Capricorn, Taur, Rac, Fecioară
Neutre: Leu, Balanţa, Peşti

Peşti – Alunecă periodic spre crize emoţionale. Atunci fie se retrage în turnul lui/ei de fildeş, fie te bombardează cu cerinţe de copil răsfăţat. Este cameleonic/ă în atitudine, când arogant/ă şi belicos/oasă, când timid/ă şi sensibil/ă până la lacrimi. Nu prea înţelegi ce vrea, ce simte, fiindcă nici el/ea nu ştie prea bine, lipsindu-i capacitatea de a privi coerent în sine. Mulţi nativi/native dau impresia unui dezechilibru interior, fiindcă au ieşiri necontrolate. În esenţă, îşi conservă foarte bine energia şi au o mare capacitate de regenerare şi de revenire la starea de luciditate. Fidelitatea nu este punctul lor forte, se îndrăgostesc de mulţi/multe şi unii practică yoga în loc să facă dragoste. Te trezeşti că te declară marea iubire şi a doua zi te îndeamnă să dormiţi în paturi separate pentru refacerea energiei universale din voi. Idealist/ă ca un Vărsător, dar mai puţin incisiv/ă.. Dacă eşti genul mai posesiv, Peştele se complace o perioadă, fiindcă agreează dependenţă, însă, fiind instabil/ă emoţional, te va suna într-o zi din munţii Himalaya unde va petrece o perioada de meditaţie ascetică.

Cel mai bine îi merge alături de: Rac, Scorpion, Taur, Gemeni, Fecioară, Capricorn
Clachează alături de: Berbec, Leu, Săgetător, Balanţa
Neutre: Vărsător, Peşti
by haios.ro

Advertisements

4 Responses to “Defectele zodiilor în relaţia de cuplu!!!”

 1. Dya July 23, 2011 at 4:10 pm #

  Perfect pentru Sagetator:)

  • cafelutadedimineata July 23, 2011 at 6:48 pm #

   bucura sa aud ca e asa:)))

 2. Iulian :: July 25, 2011 at 10:35 am #

  Mai crede cineva in asa ceva? La mine la facultate cine credea in horoscop era “manelist” 🙂

  • cafelutadedimineata July 25, 2011 at 1:49 pm #

   ei da nu mai spune:)))))))))))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: