Marian Lupu la un pas de înscrierea oficială în cursa pentru preşedenţie

12 Dec

Iată că de la vorbe a trecut la fapte. Bucuros că a primit acordul lui Filat în schimbul unei semnături pe o oarecare nouă anexă a AIE, Marian Lupu a decis să se înscrie oficial în cursa pentru fotoliul de preşedinte al Republicii Moldova. Astfel, vicepreşedintele PD, Igor Corman, merge astăzi la ora 15:00 să depună dosarul lui Lupu la Comisia Parlamentară.

De menţionat că pe parcursul ultimilor doi ani au avut loc mai multe încercări de a-l institui pe Marian Lupu în fotoliul de preşedinte. Cadidaturii acestuia s-a opus cu înverşunare opoziţia parlamentară.

De asemenea, zilele acestea, pentru „susţinerea” lui Lupu la fotoliul de preşedinte şi Vlad Filat, a cerut nişte garanţii precum:

1. Candidatul susţinut de membrii AIE se angajează pe perioada mandatului său, care trebuie să coincidă cu mandatul AIE, ca partidul din care face parte să nu facă coaliţie cu Partidul Comuniştilor;

2. Partidele din AIE se angajează să susţină activitatea Guvernul şi să se abţină de la atacuri la adresa Guvernului;

3. Depolitizarea instituţiilor de forţă.

Şi „veşnicul candidat” la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova nu a uitat să dea asigurări publice că va fi un preşedinte bun, în cazul în care deputaţii vor binevoi să îl voteze.

Întrebarea autorului

Interesant, oare se va realiza visul lui Lupu de o viaţă şi al moldovenilor de 2 ani? Vom avea oare preşedinte sau ba?

by Sergiu Bercaru

Advertisements

2 Responses to “Marian Lupu la un pas de înscrierea oficială în cursa pentru preşedenţie”

 1. Codrin Mihaescu December 13, 2011 at 5:04 pm #

  Filat cum am banuit a recurs si acum la niste smecherii: La primul punct: De ce anume mandatul lui Lupu trebuie sa coincida cu mandatul AIE? 2. Oare au fost pana acum ceva atacuri la Guvern din partea coalitiei? 3. Depolitizarea institutiilor de forta ar include in sine si demisia lui Roibu din functia de ministru fara a cere in schimb nimic, daca e sa luam logic toti pasii. De ce oare nu se includ in aceste puncte si prevederile care concretizeaza statutul fuinctionarului public?!

  • Sergiu Bercaru December 13, 2011 at 7:21 pm #

   Chestia cu statutul funcționarului public este cam împotriva intereselor lui Filat. Cât de șmecherii, sunt de acord. Ceea ce el a făcut este mai mult la nivel declarativ, căci puterea juridică a actelor eu nu prea o văd.
   Faza mie mi se pare în altă parte, și anume că toți acești oameni ai politicii moldovenești încearcă să pună bețe în roate alegerii președintelui. Primul a venit Lupu cu arătarea buletinelor de vot, Să fim serioși, comuniștii vor vota și apoi se vor lăuda cu asta…. apoi Filat cu Ministrul de Interne, care este persoana cheie practic în anexa aia. Se crează așa o impresie că la nivel tacit, ăștia duc război mai serios decât noi îl vedem.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: