Mere în aluat de post

13 Dec

Îţi trebuie:

  • 5-6 mere
  • 6 linguri cu zahăr
  • 100 g nucă

Pentru aluat îţi trebuie:

  • 450 g făină
  • 250 ml suc de mere
  • 80 ml ulei
  • 25 g drojdie
  • 1 cană cu zahăr
  • sare

Cum faci:

  1. Dizolvă drojdia şi un praf de sare în puţin suc de mere.
  2. Lasă la crescut circa 20 de minute.
  3. Amestecă făina cu zahărul şi fă o adâncitură în mijloc.
  4. Pune drojdia crescută, restul de suc şi uleiul şi frământă bine.
  5. Acoperă aluatul şi lasă-l la crescut, la loc cald, cel puţin o oră.
  6. Întinde din aluat o foaie nu foarte groasă şi taie cercuri mari.
  7. Pune în mijlocul fiecărui cerc mere rase şi călite separat cu zahărul şi nuca macinată.
  8. Strânge aluatul în aşa fel încât să obţii un cuib.
  9. Aşază-le intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt si coace-le la foc moderat, 40-45 de minute.
  10. Pofta buna!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: