Căderea părului la bebeluşi !!!

16 Dec

Căderea părului la nou-născuţi este un lucru normal şi nu reprezintă nici un motiv de îngrijorare. Deseori, nou-născuţii îşi pierd părul în primele şase luni de viaţă.

Acest lucru se produce din cauza faptului că este necesară parcurgerea a două etape în creşterea părului: o etapă de creştere şi una de “odihnă”, după care cade. Perioada de creştere a părului durează în jur de 3 ani, iar cea de “odihnă” ţine circa 3 luni (deşi este normal şi dacă ţine între o lună şi 6 luni).

La nou-născuti, toţi foliculii intră în perioada de odihnă în acelaşi timp şi aşteaptă să crească noul păr.

Această cădere a părului se presupune a fi datorată modificării concentraţiei anumitor hormoni.

În perioada intrauterină, copilul are un nivel crescut de hormoni sexuali. După naştere nivelul lor scade drastic şi părul copilului cade.

Câteodată, copilul se naşte cu un păr des, drept, de culoare neagră. La câteva luni după naştere, acesta începe să cadă şi un nou păr, de altă culoare şi chiar textură, apare.

Dacă părul continuă să cadă şi după şase luni, acest lucru trebuie adus în atenţia medicului, putând fi un semn al unor probleme nutriţionale.

Dacă se întâmplă să observi că pe alocuri copilul tău are mult mai puţin păr decât în restul capului, fii atentă la pozitia in care obişnuieşte să doarmă.

Dacă obişnuieşte să doarmă în aceeaşi poziţie sau să stea cu capul sprijinit de spătarul scaunului, este posibil ca în acea zonă sa piardă mai mai mult păr.

Ce pot face?

Nu este nimic ce ai putea face în legătura cu căderea părului nou-născutului, atât timp cât este vorba despre cauza hormonală.

Dacă bebeluşului îi cade părul pe alocuri din cauza poziţiei în care doarme, încearcă să-i schimbi poziţia în somn. O idee ar fi aceea ca în fiecare seară să-l aşezi cu capul la un alt capat al patutului, aşa încât el va trebui să intoarcă capul de fiecare dată în altă parte pentru a-şi îndrepta privirea spre tine.

Ce e de făcut dacă bebeluşul este chel în totalitate?

Mulţi nou-născuţi sunt aşa! La o examinare mai atentă a scalpului, vei observa totuşi fire subtiri, mici şi deschise la culoare de păr, ca un puf. Bebeluşul poate rămâne aşa până la vârsta de un an. Până atunci, bucură-te de stilul uşor de aranjat.

Sursa: copilul.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: