Moldova? Preşedinte? Pentru CE?

16 Dec

Cu toată dorinţa lui Marian Lupu de a fi preşedinte şi visul moldovenilor de a-l avea preşedinte, minunea nu a fost să fie. Încercările deputaţilor de astăzi de a alege capul Republicii Moldova s-au ales cu insucces total. Din cei 66 de deputaţi prezenţi la şedinţă doar 62 au votat, dintre care doar 58 pentru Lupu Preşedinte.

De fapt, povestea cu votarea şi nevotarea a început încă de ieri. Primul a dat startul deputatul PAD, Mihai Godea. Aceasta a reuşit să facă o listă cu 10 condiţii pe care le-a înaintat Alianţei pentru Integrare Europeană. Astfel, Godea a declarat că până nu va primi asigurări publice că condiţiile lui vor fi îndeplinite, acesta nu are de gând să voteze PRO.

Al doilea a ieşit în scenă, fostul comunist, actualmente socialist, Igor Dodon. Acesta a declarat ieri seara, într-o emisiune televizată că grupul din trei deputaţi condus de el va participa la vot, doar că va vota CONTRA candiaturii lui Lupu. Zis şi făcut, astăzi cei trei deputaţi socialişti, Igor Dodon, Veronica Abramciuc şi Zinaida Greceanîi au votat contra lui Marian Lupu, şi au demonstrat acest lucru arătând buletinele la ieşirea din cabina de vot.

Şi iată că aici, azi, în prima jumătatea a zilei a ieşit al treilea actor politic, care nu preferă alegerea unui preşedinte PCRM. După plenare comuniştilor de azi, Vladimir Voronin, a declarat pentru presă că s-a luat decizia ca fracţiunea comunistă să nu participe la alegerea preşedintelui. Cu toate acestea, partidul pe care îl conduce rămâne deschis pentru dialog, ca în turul doi să fie identificată o altă persoană pentru această funcţie, care să nu vină de pe listele partidelor membre AIE.

 Părerea autorului

Toate acestea fiind spuse, mie nu îmi rămâne decât să adaug că noi nici nu avem nevoie de preşedinte. Pentru ce? Suntem o ţară democrată. Iar democraţia oare nu este guvernarea tuturor? Aşa că, dragi concetăţeni bucuraţivă şi guvernaţi…. cât mai aveţi mandat căci dacă nebunii cei din Parlament se apucă şi aleg preşedintele rămâneţi fără mandat.

By Sergiu Bercaru

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: