„Ultimatumul de bun simţ” al unui Dodon supărat

19 Dec

Un ultimatum, şi nu unul obişnuit şi banal, dar unul de BUN SIMŢ a înaintat proaspătul lider socialist din Republica Moldova, Igor Dodon, Alianţei de Guvernare. Mai mult sau mai puţin groaznic, mai mult sau mai puţin ameninţător, Igor Dodon a publicat pe site-ul lui un text, în care cere AIE-ului să renunţe la candidatul lor la preşedenţie.

„Le oferim termen de până la 23 decembrie. Dacă până atunci AIE nu renunță la candidatura sa și nu acceptă negocierile privind identificarea unui candidat apartinic, noi vineri vom declara public decizia noastră finală”, se conţine în textul declaraţiei.

De asemenea, socialistul Igor Dodon a mai adăugat că conform deciziei luate în urma congresului al X – lea al socialiştilor, grupul condus de el rămâne pe propriile poziţii anterioare, adică pentru o candidatură la funcţia de preşedinte apartinică, şi care să convină tuturor părţilor implicate în jocul puterii.

În ceea ce priveşte candidatura AIE, Dodon a subliniat că aceasta nu este alt ceva decât o provocare intenţionată a alegerilor anticipate.

Părerea autorului

Dacă aţi fost atenţi, la sigur aţi observat că Dodon a dat ultimatumul fără a spune ce urmează în cazul neîndeplinirii acesteia. Lasă aşa o impresie a unui joc de copil mic, „dacă nu faci asta apoi….” şi mai departe nu ştie ce să spună.

De fapt, partea pozitivă a neclarităţii din mesajul lui Igor Dodon este aceea că a lăsat loc liber şi politologilor pentru a avea ce discută la emisiunile politice de la televiziunile moldave.

By Sergiu Bercaru

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: