Să fie oare Votul Alb din 16 curent „treaba” unui spion?

19 Dec

Hai că-i bună. Povestea cu „votul alb” capătă proporţii nevisate nici de autorul acestui truc.

Primul care a pornit investigaţii în depistarea votantului cu pricina este nimeni altul decât deputatul liberal-democrat, Veaceslav Ioniţă. Imediat după ce comisia parlamentară a anunţat despre nevalabilitatea unui buletin de vot, Ioniţă a îndemnat pe profilul său de pe facebook internauţii să pornească o anchetă în depistarea deputatului cu pricina.

Tot în data de 16 decembrie pe mai multe bloguri se scria că autorul votului nevalabil ar fi nimeni altul decât Mihai Godea. Aceasta deoarece liderul PAD nu ar fi arătat obectivelor presei buletinul, lucru care ar fi demonstrat participarea reală a acestuia la vot.

A doua zi după alegeri şi fostul candidat la funcţia de preşedenţie, Marian Lupu, a găsit de acum doi „bănuiţi” în povestea cu pricina. Acesta a declarat, pentru presă, că este sigur că „fapta cu votul fals” este făcută ori de Ion Butmalai ori de Alexandru Cimbrinciuc. Se vede că ştia el, preşedintele democraţilor, Marian Lupu, ce ştia.

Adevăr să fi fost, sau provocare, nu se ştie. Cert este faptul că azi, cei doi deputaţi  menţionaţi de către Marian Lupu au ieşit în faţa presei cu declaraţii apetisante povestei. Aceştia au spus că nu mai au de gând să se supună „ordinelor de sus” în ceea ce priveşte candidatura lui Marian Lupu la funcţia de şef al statului, şi nu mai au de gând să îl susţină, dacă acesta din urmă va candida repetat la turul doi.

Mai mult decât atât, în cadrul şedinţei de astăzi a legislativului, cei doi deputaţi de pe listele PLDM i-au cerut lui Marian Lupu să îşi ceară scuze publice şi să-şi retragă declaraţiile făcute anterior la adresa lor. Potrivit lor, acuzaţiile primite sunt foarte supărătoare.

Dar staţi aşa! Rece cum se pare, nu a rămas nici deputatul PAD, Mihai Godea. Acesta a venit azi într-o conferinţă de presă cu noi detalii în falsificarea votului. Astfel, potrivit lui Godea, acel „David Copperfield” al Moldovei vine din partea PLDM-ului. De asemena, Godea a declarat că „deputatul Bond” a folosit un stilou a cărei cerneală se evaporă într-o anumită perioadă de la aplicarea acesteia. Astfel, deputatul PAD a explicat valabilitatea buletinului în faţa obectivelor şi nevalabilitatea acestuia la numărare.

De asemenea Mihai Godea a mai dat asigurări că el a votat pentru candidatul AIE. În ceea ce priveşte demonstrarea buletinului de vot, Mihai Godea a spus că nu a făcut-o din motiv că nu vrea să participe la „comedia care s-a produs vineri în holul Parlamentului.”

Părerea autorului

Interesant îmi este oare cine va ieşi cu următoarele detalii în dosarul „votul alb”? Oare de cât timp mai au nevoie politicienii noştri pentru a înţelege un lucru simplu ca bună ziua, că de acum este timpul să se apuce de căutat soluţii şi nu de căutat vinovaţii.

By Sergiu Bercaru

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: